Despre noi

RSC CONSULTING este o companie cu sediul în Cluj Napoca, care activează, din anul 2007, în domeniul managementului şi al resurselor umane. Serviciile furnizate de RSC CONSULTING se înscriu în patru mari categorii:

  • Formarea profesională a adulților (furnizor autorizat de Ministerul Muncii)
  • Instruire teoretică și practică a membrilor echipajului de cabină (organizație de pregătire de însoțitori de bord autorizată de Autoritatea Aeronautică Civilă din România) - sub brandul UniversiFLY - FLIGHT ATTENDANT SCHOOL
  • Servicii de recrutare de personal (furnizor acreditat AJOFM)
  • Plasare a forței de muncă în străinătate (organizație autorizată de Inspectoratul Teritorial de Muncă)

 

Asociația Patronală a Furnizorilor de Formare Profesională din România

RSC CONSULTING este inițiator și membru fondator al Asociaţiei Patronale a Furnizorilor de Formare Profesională din România (APFFPR), având ca Președinte pe fondatorul RSC CONSULTING,  doamna Steluța Racolța.

 

Reprezentat al MECCTI Ltd. în România

În martie 2013, RSC CONSULTING a devenit reprezentatul legal, în România, al companiei internaționale de recrutare MECCTI Ltd., care derulează proiecte de recrutare și selecție de însoțitori de bord pentru companii de aviație din Orientul Mijlociu.

 

Proiecte europene

În ultimii ani, RSC CONSULTING a accesat și implementat proiecte cu finanțare europeană nerambursabilă, care au urmărit obiective ce țin de formarea profesională a adulților și facilitarea accesului la locuri de muncă diverse, pentru comunitatea locală și regională.

 

REZULTATE

  • Peste 10.000 de absolvenți care au participat la mai mult de 500 de sesiuni de formare profesională, autorizate de Ministerul Muncii;
  • instruirea teoretică și practică a peste 1.000 de tineri români (fete și băieți) în ocupația de Însoțitor de bord;
  • derularea a numeroase campanii de informare, consiliere și mediere a forței de muncă în mediul rural și urban;
  • facilitarea angajării a peste 300 de tinere din România pe posturi de Însoțitor de bord la companii de aviație precum FLYNAS (Arabia Saudită), Oman Air (Oman), Gulf Air (Bahrain), Kuweit Airways.

 

MANAGEMENT

Racolța Steluța Carmen

Inginer geolog de profesie, Steluța Racolța și-a desfășurat o mare parte a activității profesionale în domeniul asigurărilor, în cadrul societății de asigurare-reasigurare ARDAF. În perioada 1993-1997, a deținut funcția de Director Marketing-Dezvoltare, iar între 1998 și 2004, a fost Președinte – Director General al ARDAF. A contribuit la dezvoltarea rețelei de vânzări, la proiectarea și construirea brandului ARDAF, precum și la consolidarea societății de asigurare în cei mai frumoși ani de funcționare a acesteia.
În anul 2007, a inițiat constituirea RSC CONSULTING - furnizor de formare profesională a adulților/ firmă de recrutare și selecție personal / agenție de plasare de forță de muncă în străinătate/ Școala de însoțitori de bord UNIVERSIFLY .

A inițiat înființarea Asociației Patronale a Furnizorilor de Formare Profesională din România (APFFPR) - singura organizație de dialog social din acest domeniu.

Este fondatorul Asociației profesionale ARDAF Resurse Umane - organizație care păstrează viu brandul ARDAF.

"Fac parte din categoria antreprenorilor români care fac eforturi, zi de zi, pentru a-mi onora toate obligațiile față de statul român, deoarece am creat peste 100 de locuri de muncă, în ultimii ani prin care am oferit oportunități de dezvoltare personală și îmbunătățire reală a competențelor și a CV-urilor celor care au/au avut contract de muncă cu RSC CONSULTING. 

Eforturile echipei RSC CONSULTING se văd în fiecare zi, atunci când primim mesaje de mulțumire de la absolvenții UniversiFLY, cărora le-am "îmbogățit viața" pentru că au participat la cursul de însoțitor de bord, iar acum sunt titulari de atestat EASA valabil în toate țările membre UE și zboară în toate colțurile lumii sau cărora le-am oferit șansa să fie angajați la companii de aviație internaționale.  

Acest lucru a fost posibil pentru că RSC CONSULTING este o organizație inovativă și în același timp unică în România, deoarece este fondatorul UNIVERSIFLY - Școală de însoțitori de bord/ stewardese din România, fiind singura care oferă și oportunități reale de angajare a absolvenților la companii de aviație."